Voorbeeld Sollicitatiebrief

Gratis voorbeeld sollicitatiebrief

M. Sollicitant
Kerkstraat 1
9911 LW  BANENSTAD
Aan:    Brouwerij “De Drie Pullen”
t.a.v. dhr. H.J. Chef
Bierstraat 6
9999 AC WERKERADEEL

 

Banenstad, datum

 

Betreft: sollicitatie Senior Operator

 

Geachte heer Chef,

Afgelopen zaterdag [datum] las ik uw advertentie in de Volkskrant waarin u aangeeft op zoek te zijn naar kandidaten voor de functie Senior Operator bij uw brouwerij. De omschrijving van het werk en het bedrijf sprak mij aan.

Ik werk ruim 10 jaar als Operator. Direct na afronding van de opleiding MTS-Procestechniek in 1996 begon ik bij staalfabriek “Bimetal”. Momenteel ben ik werkzaam bij brouwerij “Nooitgedacht” in Apeldoorn. Hier bewaak, controleer en regel ik de procesgang bij de vervaardiging van speciale bieren bestemd voor de export.

Uit de advertentietekst en door nadere telefonische informatie bij mevrouw Pieterse van uw bedrijf begrijp ik dat mijn kennis en ervaring aansluiten bij uw eisen. In de functie Senior Operator bij uw bedrijf kan ik mijn vaardigheden bovendien gebruiken bij kwaliteitscontrole. Die veelzijdigheid spreekt mij aan en bovendien geeft de functie mij de mogelijkheid een stapje hogerop te komen in mijn loopbaan. Dat laatste is door de leeftijdsopbouw binnen mijn afdeling bij mijn huidige werkgever helaas uitgesloten.

Graag zou ik in een persoonlijk gesprek met u meer van de functie en uw bedrijf te weten komen en de mogelijkheden voor samenwerking bespreken.

Met vriendelijke groet,

 

 

Mark Sollicitant

 

Bijlage: curriculum vitae